Olijfolie is al jaren een geliefd product in de Nederlandse keuken. Het is naast een lekkere smaakmaker ook supergezond. Wist je dat dit product ook in de Schijf van Vijf staat, en veel vitamine E bevat? Daarbij is het ook nog heerlijk om toe te voegen in salades, pasta’s, tapenades en bij het bakken en braden.
De grootste producenten van olijfolie zijn Spanje, Italië, Griekenland, Turkije en Tunesië. Waarschijnlijk heb je tijdens je vakantie aan de Italiaanse rivièra ook wel eens zo’n prachtige olijfboomgaard kunnen bewonderen. Want ook aan de Bloemenrivièra vind je heerlijke olijfolie!
Voor de Smaak van Italië is Jesse afgelopen zomer door heel Italië gereisd, op zoek naar bijzondere en lekkere producten. De lekkerste olijfolie heeft hij tijdens zijn laatste reis gevonden aan de Bloemenrivièra, bij het familiebedrijf Calvi. Samen met één van de vier gecertificeerde Nederlandse olijfolieproevers, Gregor, ruikt en bekijkt hij hun oliën. Waarom deze olijfolie uit Ligurië zo bijzonder is, leggen Jesse en Gregor je graag uit in onderstaande video!